Today we're open until 18:00. Book now and see you soon!
Dit is CHRIS. Jouw beauty bar.

Last van (overmatige) pigmentvlekken?

Maakt jouw huid overmatig veel pigment aan? Zijn er donkere, onregelmatig gevormde vlekken op je wang, neus, bovenlip en/of voorhoofd zichtbaar? Heb je geen idee meer wat je hieraan kunt doen? Dan is Benebellum Lumpeel misschien wel de oplossing voor jou.

Wat zijn hyperpigmentatie en melasma?

Op het moment dat de huid overmatig pigment aanmaakt en er storende pigmentvlekken zichtbaar worden, spreken we van hyperpigmentatie. Hyperpigmentatie komt het meest voor bij vrouwen met een (licht) getinte huid (huidtypes 4-6). Uit onderzoek blijken verschillende risicofactoren een rol te spelen bij het ontstaan van hyperpigmentatie, bijvoorbeeld genetische aanleg, zonlicht, geslacht, leeftijd, hormonen, zwangerschap, schildklierafwijkingen, medicatie en cosmetische producten.

Als de hyperpigmentatie een hormonale oorzaak heeft, wordt het melasma genoemd (ook wel bekend als ‘zwangerschapsmasker’). Melasma kenmerkt zich door donkere, onregelmatig gevormde vlekken op wang, neus, bovenlip en/of voorhoofd. Hyperpigmentatie of melasma kunnen oppervlakkig zijn (epidermaal) of dieper in de huid liggen (dermaal), of een combinatie van beide zijn.

De meest voorkomende vorm van hyperpigmentatie is de epidermale (oppervlakkige) vorm, waarbij het pigment (melanine) is verspreid over de epidermis. Bij dit type hyperpigmentatie is een oppervlakkige behandeling met een tranexamine-peeling (Melanostop Tranex) meestal al effectief. Heb je een gemengde of dermale (diepliggende) vorm van hyperpigmentatie, dan zal een wat intensievere behandeling met een TCA-peeling (Lumpeel) gewenst zijn (korte behandelduur). Voor de gevoelige, gepigmenteerde huidtypen (huidtypen 5-6) en bij de meest hardnekkige en ernstige pigmentvlekken is Cosmelan absoluut de beste keuze die wij bieden. Met een behandelduur van 6 maanden garandeert het maximale effect en voorkomt het terugkeer van overpigmentatie.

Wat is de oorzaak van hyperpigmentatie?

De onderliggende oorzaak van hyperpigmentatie en pigmentvlekken is een overmatige activiteit van de melanocyten (de pigmentvormende cellen). Deze overactiviteit kan verschillende oorzaken hebben: niet alleen krijgen melanocyten (bepaald type huidcellen) signalen om grote hoeveelheden melanine aan te gaan maken, het kan ook veroorzaakt worden door afbraak van collageen, afwijkingen in de huidbarrière, oxidatieve stress (een teveel aan vrije radicalen) en/of zonlicht (niet alleen uva en uvb, maar ook en vooral HEV (High Energy Visible)-licht, het zogenaamde ‘blue light’ dat wordt afgegeven door kunstlicht zoals van beeldschermen).

Recent onderzoek door Mc. Daniel (2018) naar huidschade laat zien dat uva/uvb samen verantwoordelijk zijn voor 5,1% en HEV voor maar liefst 40% van alle schade aan de huid die wordt veroorzaakt door straling.

De rol van tranexaminezuur, hexylresorcinol, vitamines A, C, E en blue light filter

Jarenlang onderzoek naar de oorzaak en behandeling van pigmentvlekken, hyperpigmentatie en melasma heeft de effectiviteit van deze ingrediënten aangetoond.

Behandeling en behandelplan

De behandeling van hyperpigmentatie met Benebellum

De Benebellum-productlijn bestaat uit producten voor behandelingen die je behandelaar uitvoert (professional) en producten voor thuisgebruik voor jouzelf (cosmetics). De combinatie van deze producten vormt een sterke tool in de strijd tegen hyperpigmentatie en kan tot zichtbare huidverbetering leiden.
De eerdergenoemde actieve ingrediënten zijn bestanddelen van de producten in de Benebellum-lijn, waarmee je huid wordt behandeld en beschermd.

Hoe ziet een behandelplan met Benebellum-producten eruit?
Een behandelplan met Benebellum wordt afgestemd op een aantal persoonlijke factoren, zoals welk type huid je hebt, de dikte van je huid en of het pigment oppervlakkig of diep in je huid ligt.

Producten voor thuisgebruik die deel uitmaken van dit behandelplan zijn bijvoorbeeld:

Daarnaast zal je cosmetisch behandelaar een aantal professionele behandelingen uitvoeren. Een chemische peeling en toediening van een oplossing met tranexaminezuur (door middel van microneedling) maken hier deel van uit.

Chemische peelings verwijderen dode huidcellen en zorgen voor een gecontroleerde vernietiging van epidermis en/of dermis om deze te stimuleren en vernieuwing van huidcellen te bevorderen. Hierdoor wordt de huid egaler, pigmentvlekken nemen af, poriën worden minder zichtbaar en de huid zal zich vernieuwen en verjongen.
Microneedling is het maken van minuscuul kleine gaatjes in de huid in combinatie met het toedienen van een oplossing van tranexaminezuur en antioxidanten. Door deze behandeling ondergaat de huid veranderingen die nodig zijn om de huid lichter te maken.

Pigmentatie behandelplannen: preventie – correctie – protectie

Preventieplan

Om (verdere) activatie van hyperpigmentatie te voorkomen, bestaat het behandelplan uit 4 sessies die iedere week worden uitgevoerd door je behandelaar. Elke sessie bestaat uit:

Correctieplan

Om hyperpigmentatie te behandelen, bestaat het behandelplan uit 4 sessies die iedere week worden uitgevoerd door je behandelaar. Elke sessie bestaat uit:

Protectieplan bij TCA Lumpeel

Pre en Post Peel Care (thuisgebruik):

Verwachting

Om een goede en bevredigende huidverbetering te realiseren, zal een behoorlijk deel van de opperhuidcellen moeten worden vervangen door nieuwe cellen. Bij het gebruik van Melanostop Tranex zal de vervelling minimaal zijn. Bij gebruik van Lumpeel (TCA) is vervelling nodig en onvermijdelijk. Tussen dag 3 en 5 vervel je doorgaans het meest.
Dag 1: De dag na de peeling voelt je huid droog aan maar is er nog niet veel zichtbaar.
Dag 2: Je huid voelt strak en droog aan. Er kunnen donkere vlekken zichtbaar zijn op de plekken waar pigment zat.
Dag 3: De vervelling begint, eerst rond de mond en van daaruit verder. Eventuele vlekken “vallen” ook van je huid.
Het vervellen duurt doorgaans 2-3 dagen. Daarna zullen er alleen nog wat resterende velletjes in de haargrens en rondom de neus te zien zijn. Je nieuw huid is zichtbaar verbeterd, egaler geworden en straalt!

Post Peel Care

Je gepeelde huid is kwetsbaar én vatbaar voor het opnieuw ontstaan van pigment en zichtbare pigmentvlekken. Zorg daarom dat je je strikt aan de voorgeschreven ‘Post Peel Care’ houdt.

Wat kan ik zelf doen voor een maximaal resultaat?

Peeling

Beautyexpert Chris

Fruitzuur of TCA peeling?

Een fruitzuur heeft een lichte en TCA peeling een sterk ‘afschurend’ effect op je huid. De bovenste (epidermis) tot middelste (dermis) huidlaag wordt verwijderd en maakt plaats voor verse nieuwe huid. Hoeveel de huid wordt afgeschuurd bepaalt de soort peeling. Elk met hun eigen uitwerking en resultaten. 

Een oppervlakkige fruitzuur peeling bevordert celvernieuwing en verwijdert dode huidcellen. Maakt je huid schoon, stimuleert de bloedsomloop en geeft je huid een verfrissende opknapbeurt. Daarnaast is deze geschikt om acne en mee-eters te behandelen. 

Als het je om huidverbetering- of verjonging gaat of om het behandelen van bepaalde huidproblemen (denk aan pigmentvlekken, een vale huid, grote poriën en littekentjes door bijvoorbeeld acne), dan is een medium TCA peeling effectiever.

Bij CHRIS vind je alle beauty behandelingen in Den Haag onder één dak en word je alleen geholpen door beautyexperts die écht snappen waar jij voor komt.

Onze schoonheidsspecialisten zijn gespecialiseerd in laser ontharen, mesoesthetic en Dermalogica gezichtsbehandelingen, huidverbetering, microdermabrasie, harsen, manicure, gellak, massages, wimperlifting en huidoplossingen als Neogen stikstof plasma, microneedling; krachtige TCA peelings en skinboosters. Je bereikt onze schoonheidssalon in Bezuidenhout makkelijk vanuit Den Haag Centrum, Mariahoeve, Wassenaar, Benoordenhout, Rijswijk, Zoetermeer en Voorburg. Parkeren is bij ons overdekt en gratis!

Scroll naar boven