Continue providing safe treatments at CHRIS. Click to read our guidelines.
Dit is CHRIS. Jouw beauty bar.

Last van (overmatige) pigmentvlekken?

Maakt jouw huid overmatig veel pigment aan? Zijn er donkere, onregelmatig gevormde vlekken op je wang, neus, bovenlip en/of voorhoofd zichtbaar? Heb je geen idee meer wat je hieraan kunt doen? Dan is Benebellum Lumpeel misschien wel de oplossing voor jou.

Wat zijn hyperpigmentatie en melasma?

Op het moment dat de huid overmatig pigment aanmaakt en er storende pigmentvlekken zichtbaar worden, spreken we van hyperpigmentatie. Hyperpigmentatie komt het meest voor bij vrouwen met een (licht) getinte huid (huidtypes 4-6). Uit onderzoek blijken verschillende risicofactoren een rol te spelen bij het ontstaan van hyperpigmentatie, bijvoorbeeld genetische aanleg, zonlicht, geslacht, leeftijd, hormonen, zwangerschap, schildklierafwijkingen, medicatie en cosmetische producten.

Als de hyperpigmentatie een hormonale oorzaak heeft, wordt het melasma genoemd (ook wel bekend als ‘zwangerschapsmasker’). Melasma kenmerkt zich door donkere, onregelmatig gevormde vlekken op wang, neus, bovenlip en/of voorhoofd. Hyperpigmentatie of melasma kunnen oppervlakkig zijn (epidermaal) of dieper in de huid liggen (dermaal), of een combinatie van beide zijn.

De meest voorkomende vorm van hyperpigmentatie is de epidermale (oppervlakkige) vorm, waarbij het pigment (melanine) is verspreid over de epidermis. Bij dit type hyperpigmentatie is een oppervlakkige behandeling met een AHA-peeling (Lumpeel Cosmo) meestal al effectief. Heb je een gemengde of dermale (diepliggende) vorm van hyperpigmentatie, dan zal een wat intensievere behandeling met een TCA-peeling (Lumpeel) gewenst zijn.

Wat is de oorzaak van hyperpigmentatie?

De onderliggende oorzaak van hyperpigmentatie en pigmentvlekken is een overmatige activiteit van de melanocyten (de pigmentvormende cellen). Deze overactiviteit kan verschillende oorzaken hebben: niet alleen krijgen melanocyten (bepaald type huidcellen) signalen om grote hoeveelheden melanine aan te gaan maken, het kan ook veroorzaakt worden door afbraak van collageen, afwijkingen in de huidbarrière, oxidatieve stress (een teveel aan vrije radicalen) en/of zonlicht (niet alleen uva en uvb, maar ook en vooral HEV (High Energy Visible)-licht, het zogenaamde ‘blue light’ dat wordt afgegeven door kunstlicht zoals van beeldschermen).

Recent onderzoek door Mc. Daniel (2018) naar huidschade laat zien dat uva/uvb samen verantwoordelijk zijn voor 5,1% en HEV voor maar liefst 40% van alle schade aan de huid die wordt veroorzaakt door straling.

De rol van tranexaminezuur, hexylresorcinol, vitamines A, C, E en blue light filter

Jarenlang onderzoek naar de oorzaak en behandeling van pigmentvlekken, hyperpigmentatie en melasma heeft de effectiviteit van deze ingrediënten aangetoond.

 • Tranexaminezuur is een aminozuur dat een ‘lightening’ effect geeft en roodheid door vaatingroei vermindert.
 • Hexylresocinol is een organische stof die pigmentaanmaak afremt, een ontstekingsremmende werking en een pijnstillend effect heeft.
 • Vitamines A, C en E zijn sterke antioxidanten die ontstekingsremmend werken en celvernieuwing, wondgenezing en collageenvorming stimuleren. Ook wordt pigmentaanmaak afgeremd door toepassing op de huid van hooggeconcentreerde vitamine C.
 • Bluelight-filter beschermt de huid tegen de schadelijke invloed van HEV (High Energy Visible)-licht dat bijvoorbeeld door beeldschermen wordt geproduceerd en een groot aandeel (8x meer dan uva/uvb/uvc) heeft in het ontstaan van schade aan de huid door licht.

Behandeling en behandelplan

De behandeling van hyperpigmentatie met Benebellum

De Benebellum-productlijn bestaat uit producten voor behandelingen die je behandelaar uitvoert (professional) en producten voor thuisgebruik voor jouzelf (cosmetics). De combinatie van deze producten vormt een sterke tool in de strijd tegen hyperpigmentatie en kan tot zichtbare huidverbetering leiden.
De eerdergenoemde actieve ingrediënten zijn bestanddelen van de producten in de Benebellum-lijn, waarmee je huid wordt behandeld en beschermd.

Hoe ziet een behandelplan met Benebellum-producten eruit?
Een behandelplan met Benebellum wordt afgestemd op een aantal persoonlijke factoren, zoals welk type huid je hebt, de dikte van je huid en of het pigment oppervlakkig of diep in je huid ligt.

Producten voor thuisgebruik die deel uitmaken van dit behandelplan zijn bijvoorbeeld:

 • een Lightening Cleanser Foam (Tx Foam)
 • een hooggeconcentreerd Vitamine C-serum 18% (Lumina)
 • een beschermde dagcrème met actieve ingrediënten en SPF 30 of 50 (Fulgora 30/50)
 • een voedende nachtcrème met actieve ingrediënten (Lumina Vit A+E)

Daarnaast zal je cosmetisch behandelaar een aantal professionele behandelingen uitvoeren. Een chemische peeling en toediening van een oplossing met tranexaminezuur (door middel van microneedling) maken hier deel van uit.

Chemische peelings verwijderen dode huidcellen en zorgen voor een gecontroleerde vernietiging van epidermis en/of dermis om deze te stimuleren en vernieuwing van huidcellen te bevorderen. Hierdoor wordt de huid egaler, pigmentvlekken nemen af, poriën worden minder zichtbaar en de huid zal zich vernieuwen en verjongen.
Microneedling is het maken van minuscuul kleine gaatjes in de huid in combinatie met het toedienen van een oplossing van tranexaminezuur en antioxidanten. Door deze behandeling ondergaat de huid veranderingen die nodig zijn om de huid lichter te maken.

Benebellum-behandelplannen: preventie – correctie – protectie

Preventieplan

Om (verdere) activatie van hyperpigmentatie te voorkomen, bestaat het behandelplan uit 4 sessies die iedere week worden uitgevoerd door je behandelaar. Elke sessie bestaat uit:

 • reiniging met Tx Foam
 • een oppervlakkige peeling met Lumpeel Cosmo (AHA/Tx peel)
 • microneedling met Tx Solution
 • verzorging met dagcrème Fulgora 30/50

Correctieplan

Om hyperpigmentatie te behandelen, bestaat het behandelplan uit 4 sessies die iedere week worden uitgevoerd door je behandelaar. Elke sessie bestaat uit:

 • reiniging met Tx Foam
 • microneedling met Tx Solution
 • een medium peeling met Lumpeel (TCA peel)
 • verzorging met dagcrème Fulgora 30/50

Protectieplan

Pre en Post Peel Care (thuisgebruik):

 • 2x daags reiniging met Tx Foam
 • 2x daags Lumina Vitamine C 18% serum
 • Fulgora dagcrème SPF 30 of SPF 50 (ochtend)
 • Lumina nachtcrème (Vit. A+E) (avond)

Verwachting

Om een goede en bevredigende huidverbetering te realiseren, zal een behoorlijk deel van de opperhuidcellen moeten worden vervangen door nieuwe cellen. Bij het gebruik van Lumpeel Cosmo (AHA) zal de vervelling minimaal zijn. Bij gebruik van Lumpeel (TCA) is vervelling nodig en onvermijdelijk. Tussen dag 3 en 5 vervel je doorgaans het meest.
Dag 1: De dag na de peeling voelt je huid droog aan maar is er nog niet veel zichtbaar.
Dag 2: Je huid voelt strak en droog aan. Er kunnen donkere vlekken zichtbaar zijn op de plekken waar pigment zat.
Dag 3: De vervelling begint, eerst rond de mond en van daaruit verder. Eventuele vlekken “vallen” ook van je huid.
Het vervellen duurt doorgaans 2-3 dagen. Daarna zullen er alleen nog wat resterende velletjes in de haargrens en rondom de neus te zien zijn. Je nieuw huid is zichtbaar verbeterd, egaler geworden en straalt!

Post Peel Care

Je gepeelde huid is kwetsbaar én vatbaar voor het opnieuw ontstaan van pigment en zichtbare pigmentvlekken. Zorg daarom dat je je strikt aan de voorgeschreven ‘Post Peel Care’ houdt.

Wat kan ik zelf doen voor een maximaal resultaat?

 • Volg zorgvuldig het Post Peel Care-voorschrift op:
  – 2 maal daags gebruik van Tx Lightening Foam Cleanser,
  – 2 maal daags Lumina Vit. C 18% Serum,
  – aanbrengen van Fulgora SPF 30 of 50 in de ochtend
  – en Lumina Vit. A+E crème voor de nacht.
 • Stop met het gebruik van je eigen dag- en nachtcrèmes. Deze crèmes bevatten vaak irriterende stoffen, zoals parfums en zuren, die kunnen leiden tot ontstekingsreacties.
 • Vermijd tot 2 weken na een peelingbehandeling activiteiten in hoge temperaturen (zoals sauna, hammam, zonnebank, zonnebaden).
 • Trek niet aan loszittende velletjes; hiermee beschadig je de nieuwe huidlaag en kunnen er wondjes ontstaan die weer kunnen leiden tot een pigmentvlek.
 • Wij adviseren je om, vanaf de eerste peelingsessie tot twee weken na de laatste, geen peelings of scrubs thuis te gebruiken of dergelijke behandelingen te ondergaan in een andere kliniek of schoonheidssalon.

Beautyexpert Chris

Fruitzuur of TCA peeling?

Een fruitzuur heeft een lichte en TCA peeling een sterk ‘afschurend’ effect op je huid. De bovenste (epidermis) tot middelste (dermis) huidlaag wordt verwijderd en maakt plaats voor verse nieuwe huid. Hoeveel de huid wordt afgeschuurd bepaalt de soort peeling. Elk met hun eigen uitwerking en resultaten. 

Een oppervlakkige fruitzuur peeling bevordert celvernieuwing en verwijdert dode huidcellen. Maakt je huid schoon, stimuleert de bloedsomloop en geeft je huid een verfrissende opknapbeurt. Daarnaast is deze geschikt om acne en mee-eters te behandelen. 

Als het je om huidverbetering- of verjonging gaat of om het behandelen van bepaalde huidproblemen (denk aan pigmentvlekken, een vale huid, grote poriën en littekentjes door bijvoorbeeld acne), dan is een medium TCA peeling effectiever.

Bij CHRIS vind je alle beauty behandelingen in Den Haag onder één dak en word je alleen geholpen door beautyexperts die écht snappen waar jij voor komt.

Onze schoonheidsspecialisten zijn gespecialiseerd in Dermalogica gezichtsbehandelingen, huidverbetering, microdermabrasie, harsen, manicure, gellak, massages en huidoplossingen als microneedling; krachtige TCA peelings en skinboosters. Je bereikt onze schoonheidssalon in Bezuidenhout makkelijk vanuit Den Haag Centrum, Mariahoeve, Benoordenhout en Voorburg. Parkeren is bij ons gratis.

error:
Scroll naar top

Nog altijd veilige behandelingen bij CHRIS 

Sinds 13 oktober zijn de maatregelen voor contactberoepen ongewijzigd. Uit cijfers is gebleken dat contactberoepen géén bron van verspreidingsgevaar zijn mits het protocol wordt gehandhaafd. Benieuwd wat dit betekent voor jouw behandeling bij CHRIS? Je leest het hieronder.

 • Heb je geen Covid-19 klachten dan ben je nog altijd meer dan welkom in onze salon, óók voor facials, peelings en andere gelaatsbehandelingen. We zorgen te allen tijde voor een fijne, veilige behandeling.
 • We adviseren je met een niet-medisch mondkapje naar de salon te komen. Zodra de behandeling start, zet je het mondkapje zelf af. 
 • Onze schoonheidsspecialisten dragen altijd een mondkapje; voor, tijdens én na de behandeling. 
 • Intake- en adviesgesprekken voeren we op 1,5 meter afstand.
 • Tijdens de behandeling praten we zo min mogelijk. 
 • Onze behandelkamers zijn voorzien van verse luchttoevoer dankzij een tweevoudige centrale ventilatie.

Heb je vragen over onze werkwijze? Laat het ons gerust weten! Meer info.

Continue providing safe treatments at CHRIS

Since 13 October, the measures for contact professions have been unchanged. It’s still safe to visit your favourite salon when maintaining the protocol. Wondering what this means for your treatment at CHRIS? You can read it below.

 • If you don’t have COVID-19 related symptoms than we welcome you to visit our salon, also for facials, peelings and other facial treatments. We ensure a pleasant, safe treatment at all times.
 • We advise you to visit the salon wearing a non-medical face mask. As soon as the treatment starts, please remove the face mask yourself.
 • Our beauticians always wear a face mask; before, during and after the treatment.
 • For intake and consultations we maintain 1.5 meters distance.
 • During treatment, we limit the conversation to a minimum
 • Our treatment rooms are provided with fresh air, due to a two-fold central air ventilation system.

Do you have questions about our ways of working? Please let us know! More info.