Sorry, we're closed. We welcome you Monday at 9.30. Book now and see you soon!
Dit is CHRIS. Jouw beauty bar.

Meest gestelde vragen over cosmelan

Wil je meer weten of de cosmelan depigmentatiekuur geschikt voor je is? Boek een gratis en vrijblijvende intake.

Meest gestelde vragen over cosmelan

Hoe snel zie ik resultaten en waarom moet ik doorgaan als ik al verbetering zie?

Je ziet meestal binnen enkele weken na de behandeling al een gladdere huid en minder vlekken. Maar dit betekent niet dat het probleem helemaal weg is. De oorzaak van de vlekken wordt nog niet aangepakt. Daarom moet je doorgaan met de thuisbehandeling om ervoor te zorgen dat de vlekken niet terugkomen.

Wat gebeurt er als ik stop met de thuisbehandeling?

Als je stopt met de thuisbehandeling, kan het zijn dat de vlekken weer terugkomen. De behandeling werkt namelijk door de productie van pigment in je huid onder controle te houden. Als je stopt met de speciale crème en zonnebescherming, kan de overproductie van pigment weer beginnen.

Is cosmelan® geschikt voor alle huidtypen en -kleuren?

Ja. cosmelan® onderscheidt zich van andere pigmentbehandelingen door de brede range aan huidtypen en -kleuren die behandeld kunnen worden. De methode verwijdert pigmentvlekken op huidtypes 1 t/m 6, dus ook de Aziatische tot de negroïde huid.

 Kan ik andere behandelingen combineren met cosmelan®?

In de laatste maanden van de behandeling kunnen we andere behandelingen toevoegen om de resultaten te verbeteren en te verlengen, zoals melan tran3x concentrate en melan tran3x gel-cream.

Kan ik gewoon alles doen voor, tijdens en na de behandeling?

De behandeling is niet ingrijpend, dus je kunt je normale leven leiden. Wees alleen extra voorzichtig in de eerste dagen na de behandeling in de salon. Vermijd activiteiten zoals zwemmen, langdurige blootstelling aan warmte en zware inspanningen waarbij je veel zweet.

Kunnen mijn pigmentvlekken terugkomen na de behandeling?

Ja, vlekken kunnen terugkomen, zelfs nadat ze zijn behandeld. Het is belangrijk om te begrijpen dat het verminderen van de vlekken slechts een deel van het proces is. Er is een kans dat de vlekken weer verschijnen door verschillende redenen. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om het hele jaar door dagelijks zonbescherming met hoge SPF en depigmenterende producten te gebruiken. Wij adviseren je hier uiteraard bij.

Hoe voorkom ik dat vlekken weer verschijnen na de behandeling?

Als je wilt voorkomen dat de vlekken terugkomen, is het belangrijk om enkele dagelijkse gewoonten aan te nemen, zoals het dagelijks gebruiken van SPF en het gebruiken van depigmenterende producten, zoals melan tran3x. Factoren zoals anticonceptiemiddelen, zwangerschap, zonlicht, ontharing, acne en medicijnen die de huid gevoelig maken voor zonlicht kunnen allemaal bijdragen aan het opnieuw verschijnen van pigmentatie.

Heeft de behandeling bijwerkingen?

Normaal gesproken niet, zolang je de instructies van de CHRIS-professional opvolgt. Je kunt wat roodheid en irritatie ervaren kort na de behandeling, maar dit verdwijnt meestal binnen een paar dagen. Tijdens de thuisbehandeling kan je huid licht gaan schilferen, maar dit is normaal en verdwijnt met het gebruik van de aanbevolen producten.

Hoe werkt cosmelan® tegen acne?

cosmelan® is geen behandeling voor actieve acne, maar het kan helpen bij het verminderen van puistjes die pigmentvlekken veroorzaken. Het is effectief voor alle huidtypes, maar voor de behandeling van acne raden we andere behandelingen aan. Vraag bij CHRIS om advies.

Welke ingrediënten bevat cosmelan?

Cosmelan 2 thuisproduct bevat verschillende actieve ingrediënten die samenwerken om hyperpigmentatie te verminderen. Enkele van de belangrijkste ingrediënten zijn:

  1. Hydrochinon: Een depigmenterend middel dat helpt bij het verminderen van pigmentvlekken.
  2. ⁠Kojiczuur: Afgeleid van schimmels, helpt het ook bij het verminderen van pigmentatie en het bevorderen van een gelijkmatige teint.
  3. ⁠Fytinezuur: Komt van granen en noten en heeft eigenschappen die de melanineproductie remmen.
  4. ⁠Ascorbinezuur (vitamine C): Een antioxidant die de huid helpt te beschermen en een heldere teint bevordert.
  5. ⁠Arbutine: Een stof die van nature voorkomt in planten zoals berendruif en die helpt bij het verminderen van pigmentatie.

Cosmelan 1, behandelproduct, ingrediënten;

  1. Azelaïnezuur: Helpt bij het verminderen van melanineproductie en heeft ontstekingsremmende eigenschappen.
  2. ⁠Kojiczuur: Draagt bij aan het verminderen van pigmentvlekken en het bevorderen van een egalere teint.
  3. ⁠Fytinezuur: Remt de melanineproductie en heeft exfoliërende eigenschappen.
  4. ⁠Ascorbinezuur (vitamine C): Een krachtige antioxidant die de huid beschermt en helpt bij het bereiken van een helderdere teint.
  5. Arbutine: Draagt bij aan het verminderen van pigmentatie.

Deze ingrediënten werken samen om hyperpigmentatie te verminderen en een meer gelijkmatige teint te bevorderen. Het is belangrijk om de behandeling onder toezicht van een professionele huidverzorgingsbeoefenaar te gebruiken, omdat Cosmelan 1 een krachtig product is dat specifieke instructies en nazorg vereist.

Is er kans op bijwerkingen met cosmelan 2 thuisproduct?

Ja, het kan bijwerkingen veroorzaken. Veelvoorkomende bijwerkingen zijn onder andere roodheid, irritatie, schilfering en een branderig gevoel op de toepassingsplaats. Het is belangrijk om de instructies van CHRIS op te volgen en eventuele bijwerkingen te bespreken.

Ga ik vervellen?

Ja, je kunt wat gaan schilferen, vooral in de eerste paar weken, maar het is voor anderen nauwelijks zichtbaar. Bij Cosmelan is het niet nodig om enorm te vervellen, zoals je dat misschien kent van een chemische peeling. Daarom blijven we jouw huid samen monitoren en bijsturen. Bij een gedehydrateerde huid zul je meer last hebben van vervellen. Daarom is het belangrijk om eerst je huidconditie te verbeteren voordat je aan Cosmelan begint. Dat helpt ook om de beste resultaten te behalen.

Beautyexpert Chris

Over cosmelan en mesoestetic

cosmelan is een behandelmethode van het merk mesoestetic. Bij mesoestetic, een Spaans merk, zijn ze experts in het depigmenteren van de huid. Met meer dan 30 jaar leiderschap en innovatie hebben meer dan een miljoen cliënten over de hele wereld de effectiviteit van deze depigmenterende oplossing cosmelan ervaren. mesoestetic is een van de weinige merken wereldwijd met een eigen medisch farmaceutisch lab. Dit houdt in dat alle producten volgens medische normen worden samengesteld en vervolgens naar bijna 130 landen worden geëxporteerd. mesoestetic is de nummer 1 keuze van artsen en huidtherapeuten wereldwijd.

COSMELAN BEHANDELING

Beautyexpert Chris

Over cosmelan en mesoestetic

cosmelan is een behandelmethode van het merk mesoestetic. Bij mesoestetic, een Spaans merk, zijn ze experts in het depigmenteren van de huid. Met meer dan 30 jaar leiderschap en innovatie hebben meer dan een miljoen cliënten over de hele wereld de effectiviteit van deze depigmenterende oplossing cosmelan ervaren. mesoestetic is een van de weinige merken wereldwijd met een eigen medisch farmaceutisch lab. Dit houdt in dat alle producten volgens medische normen worden samengesteld en vervolgens naar bijna 130 landen worden geëxporteerd. mesoestetic is de nummer 1 keuze van artsen en huidtherapeuten wereldwijd.

Wereldwijde resultaten van alle huidtypes

Huidtype 1 | cosmelan before and after
Huidtype 2 | cosmelan before and after
Huidtype 3 | cosmelan before and after
Huidtype 4 | cosmelan before and after
Huidtype 5 | cosmelan before and after
Huidtype 6 | cosmelan before and after

Bij CHRIS vind je alle beauty behandelingen in Den Haag onder één dak en word je alleen geholpen door beautyexperts die écht snappen waar jij voor komt.

Onze schoonheidsspecialisten zijn gespecialiseerd in laser ontharen, Dermalogica gezichtsbehandelingen, huidverbetering, microdermabrasie, harsen, manicure, gellak, massages, wimperlifting en huidoplossingen als microneedling; krachtige TCA peelings en skinboosters. Je bereikt onze schoonheidssalon in Bezuidenhout makkelijk vanuit Den Haag Centrum, Mariahoeve, Benoordenhout en Voorburg. Parkeren is bij ons gratis.

Scroll naar boven