Sorry , we're closed. We welcome you at 9.30. Book now and see you soon!
Dit is CHRIS. Jouw beauty bar.

Spinnenkopjes (spinnaevi of spider naevus) verwijderen met coagulatie

Spinnenkopjes worden ook wel spider naevus, naevus araneus en spinnaevi genoemd. Allemaal staan ze synoniem voor een storende huidoneffenheid: een rode vaataandoening in de vorm van een spinnenkop en -pootjes. Spider naevus verwijderen kan met coagulatietherapie.

Spinnenkopjes (spider naevus) verwijderen met coagulatie

Spinnaevi is een huidoneffenheid die je herkent aan een centrale rode plek (de ‘spinnenkop’), met daaromheen allemaal uitwaaierende dunne bloedvaatjes (de ‘spinnenpoten’). Typerend voor een spinnenkopje is dat de roodheid wegdrukbaar is: als je op het plekje drukt, wordt het bloed uit de vaatjes geduwd. Bij het loslaten vullen de bloedvaatjes zich weer.

Spider naevus is onschuldig en komt vooral voor in het gezicht. Wist je dat spinnenkopjes al in de kinderjaren kunnen voorkomen? Vaak verdwijnen ze in de puberteit. Ook zwangeren hebben vaak last van spider naevus: 40% van de zwangere vrouwen krijgt ermee te maken. Net als bij couperose ontstaan spinnenkopjes door een plaatselijke verwijding van bloedvaatjes. De oorzaak is niet duidelijk.

Met coagulatie kunnen we bij CHRIS heel effectief optreden tegen spinnenkopjes. Coagulatietherapie helpt je snel, effectief en pijnloos van spinnaevi af.

Zo werkt coagulatietherapie bij spider naevus

Bij coagulatie tegen spinnenkopjes wordt met een fijne naald hitte in de huid gebracht. Voor de spinnenpootjes gebruiken we een nog fijnere naald dan normaal; deze bloedvaatjes zijn ultradun. Met de naald worden de bloedvaatjes zeer lokaal verhit, waardoor de eiwitten in de huid gaan stollen. Na afloop ontstaan er korstjes op de plek van de spinnenkopjes. Deze korstjes vallen na gemiddeld zeven dagen van de huid, waarna een gladde, nieuwe huid ontstaat.

Resultaat coagulatie bij spinnenkopjes

Na coagulatiebehandeling blijven de spinnenkopjes die zijn behandeld weg. Wel is het zo dat er kans is op nieuwe spider naevus wanneer je hier gevoelig voor bent. Uiteraard kun je deze nieuwe plekjes dan opnieuw laten behandelen.

Vóór de coagulatie

Voordat je coagulatietherapie ondergaat, is het verstandig rekening te houden met onderstaande.

Nazorg coagulatietherapie bij spider naevus

Direct na de behandeling is de huid warm en gevoelig. Dit trekt snel weg, vaak na een dag al. Binnen enkele dagen ontstaan er korstjes in het behandelde gebied. Ga niet aan de korstjes krabben en hou ze zo droog mogelijk. Dit zorgt voor een goed en snel genezingsproces.

Coagulatietherapie

  • 15 min – Met coaguleren, een verhittingstechniek, kunnen we oneffenheden op je huid verwijderen zoals couperose, spider naevus (spinnenkopjes), fibromen (steelwratjes), bloedblaasjes en ouderdomsvlekken.

    € 40

Beautyexpert CHRIS

Nog mooier met ÜBER peelings

Wij combineren de Dermapen 4 standaard met een ÜBER Pro of MD peeling, afhankelijk  van jouw huidwens.

De ÜBER Pro is een geavanceerde peeling vol (fruit)zuren, hyaluronzuur en  peptiden, wat de werking van microneedling op bovenste huidlaag sterk intensiveert. Het laat zo geweldige resultaten zien als het gaat om bijvoorbeeld hyperpigmentatie, (fijne) rimpels, melasma en acne.

De ÜBER MD is een gerichte zwaardere peeling met een TCA zuur, wat de werking van microneedling tot de middelste huidlaag sterk intensiveert. Het laat zo geweldige resultaten zien als het gaat om bijvoorbeeld plaatselijke (acne)littekens, diepe rimpels of pigmentvlekken. Daar waar de  peeling is aangebracht schilfert de bovenste huidlaag af en wordt een nieuwe gladde huid zichtbaar.

Bij CHRIS vind je alle beauty behandelingen in Den Haag onder één dak en word je alleen geholpen door beautyexperts die écht snappen waar jij voor komt.

Onze schoonheidsspecialisten zijn gespecialiseerd in laser ontharen, mesoesthetic en Dermalogica gezichtsbehandelingen, huidverbetering, microdermabrasie, harsen, manicure, gellak, massages, wimperlifting en huidoplossingen als Neogen stikstof plasma, microneedling; krachtige TCA peelings en skinboosters. Je bereikt onze schoonheidssalon in Bezuidenhout makkelijk vanuit Den Haag Centrum, Mariahoeve, Wassenaar, Benoordenhout, Rijswijk, Zoetermeer en Voorburg. Parkeren is bij ons overdekt en gratis!

Scroll naar boven