Continue providing safe treatments at CHRIS. Click to read our guidelines.

Het verschil tussen synthetische en natuurlijke vitamines

De dag beginnen met een lekker ontbijt en de dagelijkse portie vitamines. De een neemt vitamines in middels een synthetische tablet, de ander door het innemen van natuurlijke capsules en of druppels. Zijn alle twee de vormen even gezond? We leggen het je uit!

In grote lijnen is het binnenkrijgen van vitamines in iedere vorm een toegevoegde waarde voor het lichaam. Echter verschilt elke vorm van vitamine wel in de manier waarop het lichaam de vitamines opneemt en dit kan zeker uitmaken. Hoogleraar Renger Witkamp, voeding en farmacologie aan de Wageningen Universiteit geeft aan er een verschil is in de moleculare opbouw en structuur van de stoffen [1].

Synthetische voedingssupplementen bestaan uit stoffen die in een laboratorium (kunstmatig) zijn gemaakt. Natuurlijke voedingssupplementen daarentegen bestaan uit stoffen die in de natuur zijn ontstaan en daar als zodanig voorkomen. Deze vorm komt dan ook voort uit planten en/of een dierlijke oorsprong.

Zo wordt bijvoorbeeld vitamine E in natuurlijke vorm sneller en beter opgenomen dan in kunstmatige vorm. Het lichaam herkent natuurlijke vitamine E beter en zal het daarmee ook beter opnemen. Dit komt door de manier waarop het lichaam de stof herkent. “Natuurlijke bronnen zijn namelijk zo samengesteld dat alles mooi in balans binnenkomt”.

Bij bewerkt voedsel en kunstmatige vitamines komen synthetische componenten voor die niet in de natuur zijn ontstaan. Vitamines op natuurlijke basis zijn dus wel door de natuur gecreëerd en hebben daarmee direct een betere opname. Synthetische supplementen tonen daarbij vaak ook middels het etiket aan dat er meer Algemene Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) in zit dan nodig. Het lichaam neemt dan niet alle vitamines goed op omdat het lichaam veel moeite heeft de stoffen te herkennen en daarmee goed op te nemen. Dit kan soms zelf maar tot 20% zijn. Ten opzichte van natuurlijke vitamines welke een opname hebben van ruim 80% en soms wel hoger dan 96% is het dus altijd aan te raden te kiezen voor een natuurlijke variant.

Bij CHRIS beauty bar koop je alleen de allerbeste natuurlijke vitamines en beauty supplementen van Advanced Nutrition Programme. Verkrijgbaar in onze winkel en via de webshop. Heb je advies nodig? Stuur een appje of mailtje en dan helpen we je graag verder.

[1] Interview Rene Witkamp, hoogleraar en Nederlands bioloog en farmacoloog aan de Wageningen Universiteit. 12 december 2015, De Volkskrant

error:
Scroll naar top

Nog altijd veilige behandelingen bij CHRIS 

Sinds 13 oktober zijn de maatregelen voor contactberoepen ongewijzigd. Uit cijfers is gebleken dat contactberoepen géén bron van verspreidingsgevaar zijn mits het protocol wordt gehandhaafd. Benieuwd wat dit betekent voor jouw behandeling bij CHRIS? Je leest het hieronder.

 • Heb je geen Covid-19 klachten dan ben je nog altijd meer dan welkom in onze salon, óók voor facials, peelings en andere gelaatsbehandelingen. We zorgen te allen tijde voor een fijne, veilige behandeling.
 • We adviseren je met een niet-medisch mondkapje naar de salon te komen. Zodra de behandeling start, zet je het mondkapje zelf af. 
 • Onze schoonheidsspecialisten dragen altijd een mondkapje; voor, tijdens én na de behandeling. 
 • Intake- en adviesgesprekken voeren we op 1,5 meter afstand.
 • Tijdens de behandeling praten we zo min mogelijk. 
 • Onze behandelkamers zijn voorzien van verse luchttoevoer dankzij een tweevoudige centrale ventilatie.

Heb je vragen over onze werkwijze? Laat het ons gerust weten! Meer info.

Continue providing safe treatments at CHRIS

Since 13 October, the measures for contact professions have been unchanged. It’s still safe to visit your favourite salon when maintaining the protocol. Wondering what this means for your treatment at CHRIS? You can read it below.

 • If you don’t have COVID-19 related symptoms than we welcome you to visit our salon, also for facials, peelings and other facial treatments. We ensure a pleasant, safe treatment at all times.
 • We advise you to visit the salon wearing a non-medical face mask. As soon as the treatment starts, please remove the face mask yourself.
 • Our beauticians always wear a face mask; before, during and after the treatment.
 • For intake and consultations we maintain 1.5 meters distance.
 • During treatment, we limit the conversation to a minimum
 • Our treatment rooms are provided with fresh air, due to a two-fold central air ventilation system.

Do you have questions about our ways of working? Please let us know! More info.