Today we're open until 20:30. Book now and see you soon!

Wat veroorzaakt een vette huid?

Er is een gemeenschappelijke misvatting die bestaat over een vette huid, namelijk dat deze meer agressieve reiniging en minder hydratatie nodig heeft dan andere huidtypes. In feite is juist het tegenovergestelde het geval. In de zoektocht naar een schone huid richten veel mensen met een vette huid zich op uitdrogende cleansers en slaan ze de moisturiser over. Dit stript de huid van z’n noodzakelijke talg en lipides, waardoor er vicieuze cirkel ontstaat waar dehydratatie de talgproductie juist weer stimuleert en het probleem verergert.

Een vette huid is genetisch bepaald en vaak gelinkt aan de hormoonhuishouding, wat ervoor zorgt dat de talgproductie extra wordt gestimuleerd. Echter, onze levensstijl en omgeving hebben ook een impact op hoe onze huid reageert, wat maakt dat vrijwel alles wat we doen onze huid potentieel kan beïnvloeden.

Daarbij laten de laatste wetenschappelijke inzichten zien dat een gezonde huid begint bij een optimale balans tussen een gezond microbioom, een sterke barrière lipidelaag en voldoende hydratatie. Wanneer één van deze factoren uit balans is dan zal de huid ook uit balans raken.

“Wat een vette huid werkelijk nodig heeft om gezond te blijven is een microbioom dat in balans is.”

Onderzoek heeft aangetoond dat een gebalaceerd huidmicrobioom (micro- organismen die van nature in en op onze huid voorkomen) de sleutel vormt tot een gezonde huid. Dit is van extra belang bij een vette huid: een goede balans ondersteunt de natuurlijke barrière functie van de huid waardoor de talgproductie gereguleerd wordt.

Vette huid en het microbioom
Allereerst de terminologie die we zullen gebruiken: prebiotica is het “voedsel” voor probiotica, wat levende micro-organismen zijn die voorkomen in het microbioom van de huid. Het grote voordeel van het aanbrengen van prebiotica op de huid is dat hiermee de hoeveelheid en diversiteit van probiotica zal toenemen waardoor de huid in staat is een gezond microbioom te behouden en zal bijdragen aan een gezonde en sterke barrière lipidelaag.

Een vette huid heeft vaak een microbioom dat uit balans is. Dit kan ontstaan door verschillende oorzaken: allereerst zorgt een overproductie van talg voor overgroei van de P.acnes bacterie in het microbioom, wat de huid meer ontvankelijk maakt voor het ontwikkelen van acneklachten. Agressieve cleansers die vaak worden geadviseerd aan mensen met een vette huid verstoren de beschermende lipdelaag van de huid waardoor deze gedehydrateerd raakt wat eveneens voor een verstoring in het microbioom zorgt.

THE MICROBIOME: A QUICK-REFERENCE GUIDE

Nieuwe prebiotica skincare: Active Clay Cleanser & verbeterde Active Moist

Speciaal geformuleerd voor de vette huid levert de nieuwe Active Clay Cleanser een krachtige prebiotica die de huidondersteunende micro-organismen voedt en zo bijdraagt aan een gezond microbioom en gezonde vochtbalans van de huid. Daarbij biedt Active Clay Cleanser maar liefst 30% meer reinigingskracht dan zijn voorganger, waardoor de huid fris, gerevitaliseerd en intens gezuiverd wordt. Als aansluiting hebben we ook onze geherformuleerde Active Moist en zorgt deze moisturizer, dankzij de toevoeging van een speciaal Prebiotic Moisture Complex, voor de ultieme olievrije hydratatie en een matte finish. Zowel gecombineerd als doen Active Clay Cleanser en Active Moist meer dan simpelweg het reguleren van de talgproductie. Ze werken intens in het zuiveren, beschermen en actief in balans brengen van het huidmicrobioom, waardoor je ondersteund wordt in het verkrijgen van jouw gezondste huid ooit.

ACTIVE CLAY CLEANSER

De meeste mensen mishandelen hun vette huid door het simpelweg strippen van de talg en oliën met agressieve alkalische cleansers. Deze alles of niets aanpak met dit soort cleansers maakt de huid strakgespannen en oncomfortabel wat ervoor zorgt dat de huid vaak alleen nog maar vetter wordt! Dermalogica’s pH huidgebalanceerde cleansers zoals de nieuwe Active Clay Cleanser – zijn geformuleerd in de pH van de huid (4-6). Active Clay Cleanser’s krachtige prebiotica formule beschermt de barrière terwijl de huid tegelijkertijd grondig wordt gereinigd.

  • Kaolin klei absorbeert overtollig talg en verbetert de weerbaarheid van de huid.
  • Geactiveerde Binchotan Houtskool adsorbeert onzuiverheden om de onzuivere huid in balans te brengen.
  • Plantaardige lipides en Murumuru zaadextract werken samen om overtollig talg te verwijderen en de huidbarrière te beschermen en een gezond huidmicrobioom te ondersteunen.
  • Een bioflavonoïdenrijk complex bestaande uit Citrus, Aloë Vera en Broccoli onderdrukken de groei van “slechte” bacteriën voor een gezond microbioom en zuiveren de poriën voor een gladde en frisse huid.
  • Glycerol biedt krachtige prebiotische effecten, ondersteunt de natuurlijke afweer van de huid en levert “voeding” aan de goede bacteriën waardoor deze de huidgezondheid kunnen ondersteunen. 
Scroll naar top
error: Alert: Content selection is disabled!!