Continue providing safe treatments at CHRIS. Click to read our guidelines.
Dit is CHRIS. Jouw beauty bar.

Easy TCA Classic medium chemische peeling

Ben je niet tevreden met wat je huid laat zien? Heb je last van pigmentvlekken, fijne lijntjes, grote poriën, een vale huid en wil je daar wel eens van af? Geen crème meer te vinden die lijkt te werken? Dan is het tijd voor een huidvernieuwende peeling.

Easy TCA Classic Peel

De Easy TCA ‘Classic’ Peel is een medium peeling die zichtbare huidverbetering geeft. Bijzonder geschikt voor alle huidtypen, dus niet alleen dikke huid met grove poriën maar zeker ook dunne(r wordende) en gevoelige huid, evenals donkere huidtypen. De Easy TCA Classic bevat geen pijnstillend ingrediënt waardoor je meer pijn ervaart dan de Easy TCA ‘Pain Control’ peeling die wel pijnstillend werkt.

Wat kan een TCA-peeling voor mij doen?

Huidveroudering begint met het trager worden van de celdeling, waardoor de levende huidlagen inactiever worden en de dode huidcellen meer aan het oppervlak blijven kleven. Het gevolg is dat de collageen- en elastineproductie in je huid afneemt en de ‘afdruk’ van de rimpel in de dode lagen steeds meer (en zichtbaarder!) blijft zitten.

Peelings hebben algehele huidverjongende eigenschappen. Een peeling stimuleert celvernieuwing en verwijdert dode huidcellen. De huid wordt hierdoor egaler, pigmentvlekken nemen af, poriën worden minder zichtbaar en de huid vernieuwt en verjongt zich. Door toepassing van de juiste peeling kan het proces van huidveroudering worden omgekeerd en je gehele huidstructuur worden verbeterd.

Door de inwerkdiepte van de peeling wordt de celdeling in de lederhuid (de dermis) gestimuleerd. De productie van elastine en collageen gaat omhoog en je huid gaat zich weer gedragen als een jongere huid. De dikte van je huid neemt toe, terwijl de dikte van de dode huidlagen juist afneemt. Een jonge huid heeft een volle dermis met een dunne hoornlaag en fijne opperhuid en juist dat kan met Easy TCA peelings worden bereikt.

Wat doet een TCA-peeling eigenlijk?

TCA staat voor trichloorazijnzuur, een zuurverbinding die een bepaald reactieproces in de huidcellen opwekt. Een peeling met TCA is geschikt voor alle typen huid, dus niet alleen voor dikke huid met grove poriën, maar zeer zeker ook voor dunne(r wordende) en gevoelige huid.

De Easy TCA Classic is een medium peeling die zichtbare huidverbetering geeft. Deze zogenaamde combinatiepeeling wordt met een speciale base solution (met onder andere vitaminen, antioxidanten e.d.) bereid. Deze vloeistof dringt langzaam de huid binnen, waarna een bedoeld en gecontroleerd ontstekingsproces ontstaat en de bovenlaag van de huid wordt afgestoten.

Onze Easy TCA Pain Control is een innovatieve TCA-peeling met een pijnstillende werking.
Behalve in het gezicht kunnen met een TCA-peeling ook prachtige resultaten bereikt worden bij toepassing op décolleté en handen.

Is een TCA-peeling geschikt voor mij?

Je kunt (nog) geen Easy TCA-peeling ondergaan als je

 • ontstekingen/infecties hebt (ook actieve acne en actieve herpes (bijv. een koortslip). In dit geval kan je arts je medicatie voorschrijven.
 • insulineafhankelijke diabetes mellitus hebt en snel ontregeld ben
 • immunologische aandoeningen of een verminderd immuunsysteem hebt,
 • onder behandeling bent voor kanker,
 • last hebt van keloïdvorming (hypertrofische littekens),
 • nier-, luchtweg-, lever- of cardiale aandoeningen hebt,
 • verse littekens of wonden hebt in het te behandelen gebied,
 • een verleden hebt met radiotherapie in je gezicht,
 • zwanger bent of borstvoeding geeft
 • na harsen doorgaans een beschadigde huid hebt,
 • of recent ontharingscrème hebt gebruikt.

Verder:

 • Als je isotretinoïne hebt gebruikt, kun je over het algemeen 6 maanden na afronding van die kuur weer behandeld worden met een peeling.
 • Na gebruik van tretinoïne (vitamine A-zuur ofwel retinol), glycolzuur, benzoylperoxide (veel gebruikte ingrediënten in anti-agingcrèmes) kan de permeabiliteit (doordringbaarheid) van je huid verhoogd zijn. Je kunt dan wel een Easy TCA-peeling ondergaan, maar meld het tijdig aan je behandelaar.
 • Binnen 2 maanden na de peeling wordt ontharing door middel van laseren afgeraden.
 • Mannen kunnen zich op de dag van de behandeling beter niet scheren.

Is een Easy TCA peeling veilig?

JA. De EASY TCA® peeling is een Skin Tech-innovatie om gecontroleerd een TCA peeling te kunnen uitvoeren met minimaal risico op complicaties. Het verschil met andere TCA-peelings is dat Easy TCA niet in water is opgelost (wat de peelingvloeistof instabiel maakt en ongecontroleerd door de huid zakt), maar wordt samengesteld met een zogenaamde base solution die bestaat uit alpha-hydroxy-zuren, antioxidanten, sporenelementen en saponines. Dit zorgt voor een langzame en gecontroleerde penetratie van de peelingvloeistof in de huid.

Behandeling en behandelplan

Behandelplan op maat

Het behandelplan wordt afgestemd op enerzijds het resultaat dat je wilt bereiken en anderzijds wat je huid nodig heeft.  Doorgaans geeft een kuur van een vier peelingsessies, met een interval van 2 weken tussen de behandelingen, het beste resultaat.

Tijdens de kuur gebruik je thuis specifieke behandelcrèmes en een gezichtsreiniger van SkinTech. Deze zitten in de prijs van de kuur inbegrepen. Deze behandelcrèmes zijn speciaal ontwikkeld voor aanpak van bepaalde huidproblemen (zoals pigmentvlekken, acne, fijne lijntjes en littekentjes, droge, arme of vale huid) en voor bescherming van je huid tegen zonlicht (uv) en warmte (Melablock HSP SPF 50+).

De SkinTech crèmes gebruik je tijdens de behandelperiode tot ongeveer zes weken na de laatste peeling, waarna je kunt terug te gaan naar je voorgaande merk. Tijdens de behandelperiode kun je geen gebruik maken van je eigen crèmes omdat deze niet ontwikkeld zijn voor gebruik op een gepeelde huid; ze bevatten vrijwel altijd parfums en/of zuren die kunnen leiden tot complicaties zoals pigmentvlekken. Dit geldt ook voor gezichtsreinigers. Daarom reinig je je huid tijdens de behandelperiode met speciale (post peel) SkinTech Cleanser Foam.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Nadat je huid gereinigd is wordt de Easy TCA-peeling in een aantal lagen op je huid aangebracht, totdat de gewenste diepte is bereikt. Dit zet een ontstekingsproces in beweging dat je huid rood en branderig maakt. Dat klinkt vervelend maar valt in de praktijk erg mee: onze Easy TCA Pain Control-peeling bevat een pijnstillend ingrediënt, wat de behandeling een stuk prettiger maakt.

Na de peeling wordt het ‘post peel mask’ aangebracht. Dit is een crème die het ontstekingsproces afremt, waardoor de roodheid en hitte uit de huid trekt. Binnen enkele minuten wordt je huid weer rustig en pijnvrij. Deze crème laat je de rest van de dag zitten;  je wast je gezicht die dag niet meer. De volgende ochtend mag je rustig beginnen je gezicht te reinigen met SkinTech Cleanser foam. Aansluitend gebruik je 2 keer per dag zowel de voor jou geschikte SkinTech behandelcrème als de Melablock HSP SPF 50+ voor uv-bescherming.

De eerste dagen na de peeling

Dag 1: De dag na de peeling voelt je huid droog aan maar is er weinig zichtbaar.
Dag 2: Je huid voelt strak en droog. Er kunnen donkere vlekken zichtbaar zijn op plekken waar je eerst pigment had zitten.
Dag 3: De vervelling begint: eerst rondom je mond en vandaaruit verder. Eventuele vlekken “vallen” ook van je huid af.

Het vervellen duurt doorgaans 2-3 dagen. Daarna zijn er meestal nog wat resterende velletjes in de haargrens en rondom je neus te zien. Je nieuw huid is zichtbaar verbeterd, ziet er egaler uit en straalt!

Wat kan ik zelf doen voor een maximaal resultaat?

Je net gepeelde huid is kwetsbaar! Een van de risico’s na een TCA-peeling is het ontstaan van pigmentvlekken. Zorg daarom dat je je strikt aan onderstaande ‘Post Peel Care’-voorschriften houdt (deze informatie krijg je ook van je behandelaar mee).

 • Gebruik 2 maal daags SkinTech-crèmes en Cleanser Foam, tot minimaal 6 weken na de laatste peeling. Daarna kun je besluiten ermee door te gaan (met name aan te raden in geval van hyperpigmentatie, acne of een arme (rokers) huid) of terug te gaan naar je eigen merk.
 • Stop gedurende de gehele peelingkuur, tot minimaal 6 weken na de laatste behandeling, met het gebruik van je eigen dag- en nachtcrèmes en gezichtsreinigers. Deze zijn niet ontwikkeld voor gebruik op een gepeelde huid en bevatten vrijwel altijd irriterende stoffen (zoals parfums en zuren) die kunnen leiden tot ongewenste ontstekingsreacties of andere complicaties.
 • Vermijd hoge temperaturen tot 2 weken na de peelingbehandeling (sauna, hamam, extreme zonnehitte).
 • Vermijd direct zonlicht en bescherm je huid tot minimaal 4 weken na de behandeling met Melablock HSP SPF 50. Deze zonnebrandcrèmes met (zeer) hoge beschermingsfactor zijn speciaal ontwikkeld voor nazorg van de gepeelde huid. Melablock beperkt niet alleen activatie van huidbeschadigende melanocyten als gevolg van licht (uva/uvb), maar beschermt ook tegen warmte (HSP) en verlaagt daarmee het risico op complicaties.
 • Trek vooral niet aan loszittende velletjes! Hoe verleidelijk ook, hiermee beschadig je wel je nieuwe huidlaag en kunnen er wondjes ontstaan die leiden tot een pigmentvlek (en daar wilde je juist van af…).
 • Direct na de eerste peeling en tot twee weken na de laatste sessie adviseren wij je om thuis geen peelings of scrub te gebruiken of soortgelijke behandelingen in een andere kliniek of schoonheidssalon te ondergaan.
 • Hou het behandelresultaat op peil met een losse behandeling eens in de 8 weken, of herhaal de kuur na 6-8 maanden.

Beautyexpert Chris

Een fan van medium TCA peelings

Als het je om huidverbetering- of verjonging gaat of om het behandelen van bepaalde huidproblemen (denk aan pigmentvlekken, een vale huid, grote poriën en littekentjes door bijvoorbeeld acne), dan zijn medium peelings effectiever. Deze peelings bevatten andere zuren (meestal trichloorazijnzuur ofwel TCA) met een ander werkingsmechanisme dan fruitzuren – ze kunnen dieper doordringen in de huidlaag en hebben een hoger ‘afschurend’ vermogen. Van een medium peeling ga je vervellen en dat is nodig om van die storende vlek of rimpel af te komen; dit is échte huidverbetering. Iedereen wordt hier blij van.

 

OVERZICHT HUIDOPLOSSINGEN

PEELING

Losse behandeling zonder nazorgkit

Kuurbehandeling inclusief nazorgkit

SKIN BOOSTERS

Losse behandeling met Dermapen 4 zonder nazorgkit

Kuurbehandeling met Dermapen 4 inclusief nazorgkit t.w.v. € 82

Bij CHRIS vind je alle beauty behandelingen in Den Haag onder één dak en word je alleen geholpen door beautyexperts die écht snappen waar jij voor komt.

Onze schoonheidsspecialisten zijn gespecialiseerd in Dermalogica gezichtsbehandelingen, huidverbetering, microdermabrasie, harsen, manicure, gellak, massages en huidoplossingen als microneedling; krachtige TCA peelings en skinboosters. Je bereikt onze schoonheidssalon in Bezuidenhout makkelijk vanuit Den Haag Centrum, Mariahoeve, Benoordenhout en Voorburg. Parkeren is bij ons gratis.

error:
Scroll naar top

Nog altijd veilige behandelingen bij CHRIS 

Sinds 13 oktober zijn de maatregelen voor contactberoepen ongewijzigd. Uit cijfers is gebleken dat contactberoepen géén bron van verspreidingsgevaar zijn mits het protocol wordt gehandhaafd. Benieuwd wat dit betekent voor jouw behandeling bij CHRIS? Je leest het hieronder.

 • Heb je geen Covid-19 klachten dan ben je nog altijd meer dan welkom in onze salon, óók voor facials, peelings en andere gelaatsbehandelingen. We zorgen te allen tijde voor een fijne, veilige behandeling.
 • We adviseren je met een niet-medisch mondkapje naar de salon te komen. Zodra de behandeling start, zet je het mondkapje zelf af. 
 • Onze schoonheidsspecialisten dragen altijd een mondkapje; voor, tijdens én na de behandeling. 
 • Intake- en adviesgesprekken voeren we op 1,5 meter afstand.
 • Tijdens de behandeling praten we zo min mogelijk. 
 • Onze behandelkamers zijn voorzien van verse luchttoevoer dankzij een tweevoudige centrale ventilatie.

Heb je vragen over onze werkwijze? Laat het ons gerust weten! Meer info.

Continue providing safe treatments at CHRIS

Since 13 October, the measures for contact professions have been unchanged. It’s still safe to visit your favourite salon when maintaining the protocol. Wondering what this means for your treatment at CHRIS? You can read it below.

 • If you don’t have COVID-19 related symptoms than we welcome you to visit our salon, also for facials, peelings and other facial treatments. We ensure a pleasant, safe treatment at all times.
 • We advise you to visit the salon wearing a non-medical face mask. As soon as the treatment starts, please remove the face mask yourself.
 • Our beauticians always wear a face mask; before, during and after the treatment.
 • For intake and consultations we maintain 1.5 meters distance.
 • During treatment, we limit the conversation to a minimum
 • Our treatment rooms are provided with fresh air, due to a two-fold central air ventilation system.

Do you have questions about our ways of working? Please let us know! More info.