Today we're open until 20:30. Book now and see you soon!
Dit is CHRIS. Jouw beauty bar.

Skintech Easy TCA chemische peeling met Pain Control

Ben je niet tevreden met wat je huid laat zien? Heb je last van pigmentvlekken, acne(littekens), fijne lijntjes, grove huidstructuur, een vale huid en wil je daar wel eens van af? Geen crème meer te vinden die lijkt te werken? Dan is het tijd voor een huidvernieuwende peeling.

Skintech Easy TCA Pain Control Peeling

De Skintech Easy TCA ‘Pain Control’ Peel is een pijnstillende medium peeling die zichtbare huidverbetering geeft. Bijzonder geschikt voor alle huidtypen, dus niet alleen dikke huid met grove poriën maar zeker ook dunne(r wordende) en gevoelige huid, evenals donkere huidtypen. Het unieke aan de Easy TCA Pain Control peeling tegenover de Easy TCA Classic is dat er een pijnstillend ingrediënt aan is toegevoegd. Dit maakt de behandeling velen malen aangenamer.

Chemische peeling voor en na

 

veroudering-easy-tca-voor veroudering-easy-tca-na
Post-acne-scars-ETCA-before Post-acne-scars-ETCA-after

Wat kan een TCA-peeling voor mij doen?

Huidveroudering begint met het trager worden van de celdeling, waardoor de levende huidlagen inactiever worden en de dode huidcellen meer aan het oppervlak blijven kleven. Het gevolg is dat de collageen- en elastineproductie in je huid afneemt en de ‘afdruk’ van de rimpel in de dode lagen steeds meer (en zichtbaarder!) blijft zitten.

Peelings hebben algehele huidverjongende eigenschappen. Een peeling stimuleert celvernieuwing en verwijdert dode huidcellen. De huid wordt hierdoor egaler, pigmentvlekken nemen af, poriën worden minder zichtbaar en de huid vernieuwt en verjongt zich. Door toepassing van de juiste peeling kan het proces van huidveroudering worden omgekeerd en je gehele huidstructuur worden verbeterd.

Door de inwerkdiepte van de peeling wordt de celdeling in de lederhuid (de dermis) gestimuleerd. De productie van elastine en collageen gaat omhoog en je huid gaat zich weer gedragen als een jongere huid. De dikte van je huid neemt toe, terwijl de dikte van de dode huidlagen juist afneemt. Een jonge huid heeft een volle dermis met een dunne hoornlaag en fijne opperhuid en juist dat kan met Easy TCA peelings worden bereikt.

easy-tca-voor easy-tca-na
pixel-peel-voor pixel-peel-na

Wat doet een TCA-peeling eigenlijk?

TCA staat voor trichloorazijnzuur, een zuurverbinding die een bepaald reactieproces in de huidcellen opwekt. Een peeling met TCA is geschikt voor alle typen huid, dus niet alleen voor dikke huid met grove poriën, maar zeer zeker ook voor dunne(r wordende) en gevoelige huid.

De Easy TCA Classic is een medium peeling die zichtbare huidverbetering geeft. Deze zogenaamde combinatiepeeling wordt met een speciale base solution (met onder andere vitaminen, antioxidanten e.d.) bereid. Deze vloeistof dringt langzaam de huid binnen, waarna een bedoeld en gecontroleerd ontstekingsproces ontstaat en de bovenlaag van de huid wordt afgestoten.

Onze Easy TCA Pain Control is een innovatieve TCA-peeling met een pijnstillende werking.
Behalve in het gezicht kunnen met een TCA-peeling ook prachtige resultaten bereikt worden bij toepassing op décolleté en handen.

Is een TCA-peeling geschikt voor mij?

Je kunt (nog) geen Easy TCA-peeling ondergaan als je

Verder:

Is een Easy TCA peeling veilig?

JA. De EASY TCA® peeling is een Skin Tech-innovatie om gecontroleerd een TCA peeling te kunnen uitvoeren met minimaal risico op complicaties. Het verschil met andere TCA-peelings is dat Easy TCA niet in water is opgelost (wat de peelingvloeistof instabiel maakt en ongecontroleerd door de huid zakt), maar wordt samengesteld met een zogenaamde base solution die bestaat uit alpha-hydroxy-zuren, antioxidanten, sporenelementen en saponines. Dit zorgt voor een langzame en gecontroleerde penetratie van de peelingvloeistof in de huid.

Behandeling en behandelplan

Behandelplan op maat

Het behandelplan wordt afgestemd op enerzijds het resultaat dat je wilt bereiken en anderzijds wat je huid nodig heeft.  Doorgaans geeft een kuur van een vier peelingsessies, met een interval van 2 weken tussen de behandelingen, het beste resultaat.

Tijdens de kuur gebruik je thuis specifieke behandelcrèmes en een gezichtsreiniger van SkinTech. Deze zitten in de prijs van de kuur inbegrepen. Deze behandelcrèmes zijn speciaal ontwikkeld voor aanpak van bepaalde huidproblemen (zoals pigmentvlekken, acne, fijne lijntjes en littekentjes, droge, arme of vale huid) en voor bescherming van je huid tegen zonlicht (uv) en warmte (Melablock HSP SPF 50+).

De SkinTech crèmes gebruik je tijdens de behandelperiode tot ongeveer zes weken na de laatste peeling, waarna je kunt terug te gaan naar je voorgaande merk. Tijdens de behandelperiode kun je geen gebruik maken van je eigen crèmes omdat deze niet ontwikkeld zijn voor gebruik op een gepeelde huid; ze bevatten vrijwel altijd parfums en/of zuren die kunnen leiden tot complicaties zoals pigmentvlekken. Dit geldt ook voor gezichtsreinigers. Daarom reinig je je huid tijdens de behandelperiode met speciale (post peel) SkinTech Cleanser Foam.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Nadat je huid gereinigd is wordt de Easy TCA-peeling in een aantal lagen op je huid aangebracht, totdat de gewenste diepte is bereikt. Dit zet een ontstekingsproces in beweging dat je huid rood en branderig maakt. Dat klinkt vervelend maar valt in de praktijk erg mee: onze Easy TCA Pain Control-peeling bevat een pijnstillend ingrediënt, wat de behandeling een stuk prettiger maakt.

Na de peeling wordt het ‘post peel mask’ aangebracht. Dit is een crème die het ontstekingsproces afremt, waardoor de roodheid en hitte uit de huid trekt. Binnen enkele minuten wordt je huid weer rustig en pijnvrij. Deze crème laat je de rest van de dag zitten;  je wast je gezicht die dag niet meer. De volgende ochtend mag je rustig beginnen je gezicht te reinigen met SkinTech Cleanser foam. Aansluitend gebruik je 2 keer per dag zowel de voor jou geschikte SkinTech behandelcrème als de Melablock HSP SPF 50+ voor uv-bescherming.

De eerste dagen na de peeling

Dag 1: De dag na de peeling voelt je huid droog aan maar is er weinig zichtbaar.
Dag 2: Je huid voelt strak en droog. Er kunnen donkere vlekken zichtbaar zijn op plekken waar je eerst pigment had zitten.
Dag 3: De vervelling begint: eerst rondom je mond en vandaaruit verder. Eventuele vlekken “vallen” ook van je huid af.

Het vervellen duurt doorgaans 2-3 dagen. Daarna zijn er meestal nog wat resterende velletjes in de haargrens en rondom je neus te zien. Je nieuw huid is zichtbaar verbeterd, ziet er egaler uit en straalt!

Wat kan ik zelf doen voor een maximaal resultaat?

Je net gepeelde huid is kwetsbaar! Een van de risico’s na een TCA-peeling is het ontstaan van pigmentvlekken. Zorg daarom dat je je strikt aan onderstaande ‘Post Peel Care’-voorschriften houdt (deze informatie krijg je ook van je behandelaar mee).

Peeling

Losse behandeling zonder nazorgproducten

Kuurbehandeling inclusief nazorgproducten

Beautyexpert Chris

Een fan van medium TCA peelings

Als het je om huidverbetering- of verjonging gaat of om het behandelen van bepaalde huidproblemen (denk aan pigmentvlekken, een vale huid, grote poriën en littekentjes door bijvoorbeeld acne), dan zijn medium peelings effectiever. Deze peelings bevatten andere zuren (meestal trichloorazijnzuur ofwel TCA) met een ander werkingsmechanisme dan fruitzuren – ze kunnen dieper doordringen in de huidlaag en hebben een hoger ‘afschurend’ vermogen. Van een medium peeling ga je vervellen en dat is nodig om van die storende vlek of rimpel af te komen; dit is échte huidverbetering. Iedereen wordt hier blij van.

 

OVERZICHT HUIDOPLOSSINGEN

Microneedling

Losse behandeling inclusief Über peel zonder nazorgkit

Kuur behandelingen inclusief Über peel en nazorgkit

SKIN BOOSTERS

Losse behandeling met Dermapen 4 zonder nazorgkit

Kuurbehandeling met Dermapen 4 inclusief nazorgkit t.w.v. € 82

 • 3 x 30 min – Herstelt de huidkwaliteit met 72 actieve ingrediënten

  | €540 voor € 495
 • 3 x 30 min – Geeft volume en super hydratatie

  | €585 voor € 555
 • 3 x 30 min – Geeft een verjongend en liftend effect

  | €585 voor € 555
 • 4 x 30 min – Weg met vochtwallen en donkere kringen

  | €520 voor € 480

PEELING

Losse behandeling zonder nazorgproducten

Kuurbehandeling inclusief nazorgproducten

Bij CHRIS vind je alle beauty behandelingen in Den Haag onder één dak en word je alleen geholpen door beautyexperts die écht snappen waar jij voor komt.

Onze schoonheidsspecialisten zijn gespecialiseerd in laser ontharen, Dermalogica gezichtsbehandelingen, huidverbetering, microdermabrasie, harsen, manicure, gellak, massages, wimperlifting en huidoplossingen als microneedling; krachtige TCA peelings en skinboosters. Je bereikt onze schoonheidssalon in Bezuidenhout makkelijk vanuit Den Haag Centrum, Mariahoeve, Benoordenhout en Voorburg. Parkeren is bij ons gratis.

Scroll to Top
error: Alert: Content selection is disabled!!