Continue providing safe treatments at CHRIS. Click to read our guidelines.

De kracht van oppervlakkige en medium peelings

Bij CHRIS beauty bar in Den Haag gaan we vanaf nu een stap verder in huidvernieuwing, huidverjonging en het aanpakken van huidproblemen. We waren al specialist in microneedling en de beste Dermalogica-facials, maar bieden je nu ook krachtige huidoplossingen bij bijvoorbeeld acnelittekens, pigmentvlekken, veroudering en melasma. Met onze peelings brengen we jouw afspraak bij CHRIS naar een hoger level en kunnen we je een nóg intensievere behandeling aanbieden. In dit artikel leggen we uit wat oppervlakkige peelings en TCA-peelings zijn en wat de voordelen voor jouw huid kunnen zijn. 

De peelings van CHRIS
Een peeling is erop gericht dode huidcellen te verwijderen en een nieuwe, frisse huid tevoorschijn te toveren. Maar de ene peeling is de andere niet. Zo bieden we bij CHRIS oppervlakkige peelings aan en gaan we een stap verder met onze medium peelings. Beide peelings hebben een andere werking en een ander effect. Zo is een oppervlakkige peeling perfect voor het opfrissen van de huid en het tegengaan van bijvoorbeeld zonschade en beginnende huidveroudering. Een medium peeling daarentegen wordt ingezet om heel gericht huidproblemen aan te pakken, waaronder een rokershuid, hyperpigmentatie, melasma of acnelittekens.  Zowel onze oppervlakkige als medium peelings zijn geschikt voor alle huidtypes, ook voor de gevoelige en dunner wordende huid.

Onze oppervlakkige peelings
Een oppervlakkige peeling dankt zijn naam aan diepte van de huidpenetratie: deze peeling dringt door tot de bovenste – oppervlakkige – huidlaag (de epidermis). Omdat de peeling niet heel diep doordringt, is hij vrij mild. Voor onze oppervlakkige Easy Droxy Peel gebruiken we vijf verschillende fruitzuren: salicylzuur, glycolzuur, melkzuur, citroenzuur en kojinezuur. De combinatie van deze huidvriendelijke zuren maakt deze oppervlakkige peeling een ideale opfrisbehandeling. Na de peeling zie je er frisser en stralender uit. De huid is strakker, minder vaal en droog en ook heb je na een oppervlakkige peeling een gezonde teint. En het mooiste: de Easy Droxy Peel laat je niet vervellen. Er is geen zogenoemde downtime. Hierdoor is een oppervlakkige peeling perfect voor wanneer je een feestje of belangrijke afspraak op de planning hebt staan. Plan in dat geval je oppervlakkige peeling een aantal dagen vóór het event in. Ook al is een oppervlakkige peeling redelijk mild, toch raden we het aan om tot twee weken na de behandeling dagelijks met een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 te smeren. De huid is na een peeling gevoeliger voor zonlicht en verbrandt daarom sneller. Lees hier meer over de Easy Droxy Peel.

Onze medium peelings
Wil je actief aan huidvernieuwing en huidverjonging werken? Of wil je heel gericht een huidprobleem aanpakken? Dan is een medium TCA-peeling effectiever. Bij een TCA-peeling gebruiken we trichloorazijnzuur, een stof die nog dieper in de huid kan doordringen dan fruitzuren. Hierdoor heeft een medium peeling een sterker afschurend effect. In tegenstelling tot een oppervlakkige peeling komt bij een medium peeling wel enige downtime kijken: je gaat vervellen. Het vervellen is een reactie van de huid en het teken dat er échte huidverbetering optreedt. Na vijf tot zeven dagen zie je de eerste resultaten van een medium peeling: een stralendere, dikkere, gladdere, jongere huid, minder grove poriën, minder rimpels en een gezonde gloed. Een medium peeling kan optisch tien jaar van je leeftijd af snoepen; een van de redenen dat een TCA-peeling zo enorm populair is. Tot slot zet een medium peeling de huid aan meer collageen en elastine te produceren, wat ook op langere termijn voor een jongere huid zorgt. Lees hier meer over onze TCA-peeling.

Maakt jouw huid overmatig veel pigment aan? Zijn er donkere, onregelmatig gevormde vlekken op je wang, neus, bovenlip en/of voorhoofd zichtbaar? Heb je geen idee meer wat je hieraan kunt doen? Lees hier meer over onze Benebellum Lumpeel.

Hoe werkt een peeling precies?
Nadat je huid grondig is gereinigd, wordt de emulsie op basis van zuren op de huid aangebracht. We werken in laagjes, net zolang tot de gewenste diepte is bereikt. Bij een TCA-peeling zet het trichloorazijnzuur een ontstekingsproces in de huid in werking, waardoor de ‘oude’ huid wordt afgestoten. De huid wordt tijdens het behandelen rood en branderig, maar onze Easy TCA Pain Control heeft een pijnstillende werking, waardoor de behandeling goed te doen is. Na de peeling brengen we kalmerend masker aan dat je de hele dag laat zitten. Pas de volgende dag mag je je huid reinigen en weer verzorgen. Uiteraard adviseren we je hier na de behandeling uitgebreid over. Lees hier meer over hoe onze peelings in zijn werk gaan.

error:
Scroll naar top

Nog altijd veilige behandelingen bij CHRIS 

Sinds 13 oktober zijn de maatregelen voor contactberoepen ongewijzigd. Uit cijfers is gebleken dat contactberoepen géén bron van verspreidingsgevaar zijn mits het protocol wordt gehandhaafd. Benieuwd wat dit betekent voor jouw behandeling bij CHRIS? Je leest het hieronder.

 • Heb je geen Covid-19 klachten dan ben je nog altijd meer dan welkom in onze salon, óók voor facials, peelings en andere gelaatsbehandelingen. We zorgen te allen tijde voor een fijne, veilige behandeling.
 • We adviseren je met een niet-medisch mondkapje naar de salon te komen. Zodra de behandeling start, zet je het mondkapje zelf af. 
 • Onze schoonheidsspecialisten dragen altijd een mondkapje; voor, tijdens én na de behandeling. 
 • Intake- en adviesgesprekken voeren we op 1,5 meter afstand.
 • Tijdens de behandeling praten we zo min mogelijk. 
 • Onze behandelkamers zijn voorzien van verse luchttoevoer dankzij een tweevoudige centrale ventilatie.

Heb je vragen over onze werkwijze? Laat het ons gerust weten! Meer info.

Continue providing safe treatments at CHRIS

Since 13 October, the measures for contact professions have been unchanged. It’s still safe to visit your favourite salon when maintaining the protocol. Wondering what this means for your treatment at CHRIS? You can read it below.

 • If you don’t have COVID-19 related symptoms than we welcome you to visit our salon, also for facials, peelings and other facial treatments. We ensure a pleasant, safe treatment at all times.
 • We advise you to visit the salon wearing a non-medical face mask. As soon as the treatment starts, please remove the face mask yourself.
 • Our beauticians always wear a face mask; before, during and after the treatment.
 • For intake and consultations we maintain 1.5 meters distance.
 • During treatment, we limit the conversation to a minimum
 • Our treatment rooms are provided with fresh air, due to a two-fold central air ventilation system.

Do you have questions about our ways of working? Please let us know! More info.