Due to new Covid-19 measures we are temporarily closed

De kracht van oppervlakkige en medium peelings

Bij CHRIS beauty bar in Den Haag gaan we vanaf nu een stap verder in huidvernieuwing, huidverjonging en het aanpakken van huidproblemen. We waren al specialist in microneedling en de beste Dermalogica-facials, maar bieden je nu ook krachtige huidoplossingen bij bijvoorbeeld acnelittekens, pigmentvlekken, veroudering en melasma. Met onze peelings brengen we jouw afspraak bij CHRIS naar een hoger level en kunnen we je een nóg intensievere behandeling aanbieden. In dit artikel leggen we uit wat oppervlakkige peelings en TCA-peelings zijn en wat de voordelen voor jouw huid kunnen zijn. 

De peelings van CHRIS
Een peeling is erop gericht dode huidcellen te verwijderen en een nieuwe, frisse huid tevoorschijn te toveren. Maar de ene peeling is de andere niet. Zo bieden we bij CHRIS oppervlakkige peelings aan en gaan we een stap verder met onze medium peelings. Beide peelings hebben een andere werking en een ander effect. Zo is een oppervlakkige peeling perfect voor het opfrissen van de huid en het tegengaan van bijvoorbeeld zonschade en beginnende huidveroudering. Een medium peeling daarentegen wordt ingezet om heel gericht huidproblemen aan te pakken, waaronder een rokershuid, hyperpigmentatie, melasma of acnelittekens.  Zowel onze oppervlakkige als medium peelings zijn geschikt voor alle huidtypes, ook voor de gevoelige en dunner wordende huid.

Onze oppervlakkige peelings
Een oppervlakkige peeling dankt zijn naam aan diepte van de huidpenetratie: deze peeling dringt door tot de bovenste – oppervlakkige – huidlaag (de epidermis). Omdat de peeling niet heel diep doordringt, is hij vrij mild. Voor onze oppervlakkige Easy Droxy Peel gebruiken we vijf verschillende fruitzuren: salicylzuur, glycolzuur, melkzuur, citroenzuur en kojinezuur. De combinatie van deze huidvriendelijke zuren maakt deze oppervlakkige peeling een ideale opfrisbehandeling. Na de peeling zie je er frisser en stralender uit. De huid is strakker, minder vaal en droog en ook heb je na een oppervlakkige peeling een gezonde teint. En het mooiste: de Easy Droxy Peel laat je niet vervellen. Er is geen zogenoemde downtime. Hierdoor is een oppervlakkige peeling perfect voor wanneer je een feestje of belangrijke afspraak op de planning hebt staan. Plan in dat geval je oppervlakkige peeling een aantal dagen vóór het event in. Ook al is een oppervlakkige peeling redelijk mild, toch raden we het aan om tot twee weken na de behandeling dagelijks met een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 te smeren. De huid is na een peeling gevoeliger voor zonlicht en verbrandt daarom sneller. Lees hier meer over de Easy Droxy Peel.

Onze medium peelings
Wil je actief aan huidvernieuwing en huidverjonging werken? Of wil je heel gericht een huidprobleem aanpakken? Dan is een medium TCA-peeling effectiever. Bij een TCA-peeling gebruiken we trichloorazijnzuur, een stof die nog dieper in de huid kan doordringen dan fruitzuren. Hierdoor heeft een medium peeling een sterker afschurend effect. In tegenstelling tot een oppervlakkige peeling komt bij een medium peeling wel enige downtime kijken: je gaat vervellen. Het vervellen is een reactie van de huid en het teken dat er échte huidverbetering optreedt. Na vijf tot zeven dagen zie je de eerste resultaten van een medium peeling: een stralendere, dikkere, gladdere, jongere huid, minder grove poriën, minder rimpels en een gezonde gloed. Een medium peeling kan optisch tien jaar van je leeftijd af snoepen; een van de redenen dat een TCA-peeling zo enorm populair is. Tot slot zet een medium peeling de huid aan meer collageen en elastine te produceren, wat ook op langere termijn voor een jongere huid zorgt. Lees hier meer over onze TCA-peeling.

Maakt jouw huid overmatig veel pigment aan? Zijn er donkere, onregelmatig gevormde vlekken op je wang, neus, bovenlip en/of voorhoofd zichtbaar? Heb je geen idee meer wat je hieraan kunt doen? Lees hier meer over onze Benebellum Lumpeel.

Hoe werkt een peeling precies?
Nadat je huid grondig is gereinigd, wordt de emulsie op basis van zuren op de huid aangebracht. We werken in laagjes, net zolang tot de gewenste diepte is bereikt. Bij een TCA-peeling zet het trichloorazijnzuur een ontstekingsproces in de huid in werking, waardoor de ‘oude’ huid wordt afgestoten. De huid wordt tijdens het behandelen rood en branderig, maar onze Easy TCA Pain Control heeft een pijnstillende werking, waardoor de behandeling goed te doen is. Na de peeling brengen we kalmerend masker aan dat je de hele dag laat zitten. Pas de volgende dag mag je je huid reinigen en weer verzorgen. Uiteraard adviseren we je hier na de behandeling uitgebreid over. Lees hier meer over hoe onze peelings in zijn werk gaan.

error:
Scroll naar top

CHRIS is nog steeds dicht

Lieve klanten van CHRIS beauty bar,

Wat een domper: de lockdown wordt met drie weken verlengd, tot en met 9 februari. We keken er enorm naar uit jullie weer te mogen verwelkomen in de salon, maar dit moeten we helaas even uitstellen. Natuurlijk hopen we bovenal dat we het virus er zo snel mogelijk onder krijgen en dat jullie allemaal gezond blijven. 

Nu de lockdown wordt verlengd, betekent dit dat wij afspraken moeten doorschuiven. Om dit in een goede volgorde te kunnen doen, bellen we je persoonlijk op om een nieuwe datum te prikken. We streven ernaar dit uiterlijk deze week te doen. Om het overzicht te bewaren, vragen we je niet zelf te bellen of te mailen maar ons telefoontje af te wachten. Heb je na een week nog niets gehoord? Laat het dan even weten.

In tussentijd is onze webshop natuurlijk weer open voor al je favorieten van Dermalogica, OPI en Advanced Nutrition Programme. Ook staan we online en telefonisch voor je klaar wanneer je een huidverzorgingsvraag hebt of advies wilt. Heb je je nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Doe dit snel, want ook in onze nieuwsbrief vind je veel huidverzorgingstips en -advies.

Stay safe en tot heel snel!
Liefs het CHRIS-team